במסגרת יום האשה הבינלאומי, אתארח בתוכנית של מיכל דוקרסקי ברשת גימל, ואביא איתי שעה של שירי נשים ישראליות שעושות רוק, גם באנגלית.

 

ולמשהו אחר.

 

אני מעוניינת לפתוח בפרוייקט באמהות אובדות שנושאו "מה הילדים שלנו חושבים עלינו". המטרה היא לראיין את הילדים על ההורות שלנו כפי שהם רואים אותה, ולא דרך המשקפת הסובייקטיבית שלנו.

את הרשימה הראשונה בנושא כתבה נטע דורון, ששאלה את ילדתה המתבגרת על אמהותה, וזכתה לתשובות. מחפשת הורים שמסוגלים להעז להרים את הכפפה ולהצטרף לפרוייקט הזה. המייל שלי rikycoh@gmail.com

11 תגובות

  1. הן לא יהיו כנות לדעתי – היית מחכה שנתיים ומוציאה מהן ריאיון מדוקדק שהיה מותיר אותי מחוררת כולי, אני והאגו שלי. אבל עכשיו? – אני אצא נוטפת דבש, ולא ממש בצדק..
    —–
    אני יכולה לנסח גם הפוך: תני לי זמן (שנתיים?) לתקן את הפדיחות שלי בטרם יקרעו אותי לגזרים..
    —–
    והיום בעשר, רשת גימל. לא לשכוח

  2. אוי, זה ממש מעצבן השאלון הזה. הדחילו והרחימו של האמא בפנותה אל בתה המתבגרת, הרצון לצאת קולית הוא קצת פתטי בעיניי. השאלון הזה כל כך לא מאוזן שזה ממש מרגיז. אם אנחנו, כהורים, רוצים להחזיר לעצמנו קצת שליטה על החיים של הילדים שלנו, אנחנו צריכים להפסיק להתייחס אליהם כאל לקוחות שלנו! השאלון הזה מזכיר שאלון שביעות רצון של לקוחות, כל התפיסה הצרכנית הזאת מעוותת המון תחומים בחיים שלנו – והורות היא ללא ספק אחד מהתחומים הללו.

    זה לא אישי, כן? הצילום המשותף מתוק, אין לי ספק שבעוד כמה שנים שתיכן תתפוצצו מצחוק כשתקראו את השאלון הזה.

  3. אני לא חולקת עלייך שהתפיסה הצרכנית חדרה להורות שלנו ויש בהתייחסות שלנו אל הילדים משהו מעוות יחסית לעבר, אולי לא לקוחות אבל כן רוצים לרצותם. אני חושבת שהיה משהו מודע לזה בשאלון של נטע, משלים מראש. יש לך רעיון איך לשנות את התפיסה? כי לי אין, הכוחות מבחוץ גדולים מידי.
    אני רוצה להגיע לשיחה מעניינת, לא ברמת התני לי ציון, אלא לנסות ללכוד את מחשבות הילדים על מה שהכי מעסיק אותי בעולם – הורות.

    מיכל 🙂 קיבלתי. מתי שתרצי.

  4. ריקי, את ודאי מסכימה אתי שהניסוח של השאלון קובע במידה רבה את הנימה של התשובות.

    נקודת המוצא הסמויה של השאלון – "אני רוצה להשתפר בתפקודי כאם, עזרי לי להיות לך לאמא טובה יותר" מניחה במובלע שקיימים 'קילקולים', אבל מתעלמת לחלוטין מהעובדה שגם ילדים צריכים לשפר את גישתם להורים. השאלון הזה מציע ויתור במקום שבו הכרחי שתהיה תביעה.

    בכל הכנות, אני לא חושבת ששביעות הרצון של ילד ממידת הקוליות של אמא שלו היא קריטריון קביל לתפקוד אימהי – או למשל, אותה שאלה הממתגת את האם כמי שיש להחביא אותה מפני החברות, כשהנחת המוצא היא שאמא, באשר היא אמא, עושה בושות. זו דוגמה לשני אלמנטים מתרפסים, מלאכותיים, שמספקים דוגמה מצויינת להורות ממושטרת תחת שלטון אימה של ילדים.

    משפחה היא לא מוסד דמוקרטי, ילדים הם לא הלקוחות שלנו. הם לא יכולים לעבור לקנות בחנות ממול אם הם לא מרוצים, ואנחנו בשום אופן לא אמורים להקדיש להם את מלוא עצמנו כדי שיהיו שבעי רצון. לפיכך מחשבות הילדים לא רלוונטיות – שיקול הדעת שלהם צר ולא בשל. זו בדיוק המשמעות של הורות – עד גיל מסויים (איזה?) הורה יודע טוב יותר, ועליו לכפות את דעתו באסרטיביות ובלי פחד. אם להורים אין את זה באופן טבעי – את היכולת להיות סמכותיים – שיילכו לבית ספר להורים. אני מציעה שאיש מקצוע יראה את השאלון הזה לפני שהורים נוספים ישתמשו בו ויביע את דעתו.

  5. זוכרת שהיית לפני שנה.
    מירי, אני בהחלט אראה את הדבר הזה לאיש מקצוע. אני מסכימה עם מה שכתבת אבל לא ניסיתי להפוך את המשפחה למוסד דמוקרטי שבו הילדים בעלי מעמד שווה, אלא להיכנס לראשם ולדעת מה הם חושבים עלינו ועל התפקוד שלנו. זה די מתקשר לתכנים האחרונים שהעליתי.

  6. אנחנו כל הזמן שואלים את הילדים שלנו אם טוב להם אצלנו, ואם יש משהו שהם היו רוצים לשנות, כי אם יש, שיגידו עכשיו, שלא ייזכרו בעוד עשרים שנה. זה לא אומר שכל דבר שלא מוצא חן בעיניהם אנחנו מיד משנים, אבל מדברים על זה ומנסים למצוא דרך. ילדים הם לא לקוחות, ממש לא, הם אנשים חשובים ויקרים לנו, וכשמתייחסים אליהם ואל רצונותיהם בכבוד הם מחזירים אותו בענק. (ושאלות על קוליות ובושות באמת נראות לי מגוחכות).

  7. למגיבות כאן שלום,
    קראתי את הביקורת על ההורות שלי המתרפסת כביכול
    צריך להבין שהשאלות נוסחו באופן מוקצן והומוריסטי במתכוון
    ודבר טבעי הוא אגב שבגיל ההתבגרות אתה מתפדח מההורים
    לא משנה כמה הם מביני עניין וטובים
    אני מחכה לראות מישהי אחרת משתפת ברגשות ובהורות הבלתי מושלמת שלה כפי שאני העזתי לשתף
    ולחשוף בכיף
    ובכלל,
    יהיה נחמד פשוט להביע דיעה ולא לשפוט
    לא חושבות?
    (-:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *