טור שעלה היום בנושא המלצות ועדת שניט.

15 תגובות

  1. אני לא מסכימה איתך.
    דווקא יצא ששני מקרי הגירושין שאני מכירה מקרוב הם כאלו בהם נשים (אחת מהן חברה לשעבר, מה שנקרא אני הייתי מהצד של הכלה) ניצלו את המקום שלהן בחוק וכמו שאומרים גברים לעתים – הפכו את חייהם לגהינום. ממש. יום בהיר אחד.
    החל מתביעות בלתי הגיוניות למזונות, דרך האשמות שווא, תלונות שווא במשטרה, קטנוניות שגובלת בחוסר שפיות על איחורים של דקה.
    תלונות שגררו פיטורין, שינוי מקום מגורים, שינוי קריירה, ואני מפרטת רק את העוגמה הפיסית, לא את עוגמת הנפש ושברון הלב.
    נשים ששינו ללא הכר את חייהם של הגברים שאיתם חלקו פעם חיים ואיתם עשו ילד.
    החוק לא מספק שום הגנה לגברים האלו, ריקי, ונראה שאת פשוט לא יודעת על זה כלום, והגעת לזה מנקודה חשדנית ותוקפנית.
    השוטרים בתחנה שכבר מכירים אותו, השופטת שמכירה את בני הזוג והסיפור שלהם, היו חסרי אונים לחלוטין מול האישה פשוט כי החוק לטובתה. יכלה למנוע מאב לראות את הבן שלו משך שנים.
    כך שאני לא אומרת שאת טועה, אבל את בהחלט לא מכירה את שני צידי המטבע.
    ונכון שתמיד יש נבלות, אבל בשני הצדדים יש, ולא – לא הכל עניין של כסף.

  2. של גיהנום שעברה בת דודה, ואם הוא היה לוקח לה את הילדים, רק הם היו ניזוקים, יותר מכפי שכבר ניזוקו, והרבה הם ניזוקו.
    יש סיפורים כאלו משני הצדדים, אני בהחלט סולדת באותה מידה מנשים נוראיות ומפלצתיות כמו שאת מתארת, ואסור, אסור לשחק עם הילדים ולמנוע מהם לראות אב, כמכשיר לסחיטת מזונות. שני הדברים לא קשורים.
    אלו שני מישורים מקבילים, ובהחלט צריך חוק שמחייב את האם לקיים קשר עם האב, אגב, יש כזה, אם שמסרבת להפגיש אב עם ילדיו חשודה בתסמונת ניכור הורי – ויש לפעמים שגם לוקחים לה את הילדים בגלל זה.

  3. לטובת הנשים, ברוב ההיבטים.

    בטור טענת שצריך לתקן את כל העיוותים לפני שמטפלים בעיוות כלשהו שכרגע הוא לטובת הנשים. זו גישה לא הגיונית. הרי אפשר להיאחז בה גם כדי למנוע עיוותים קיימים, שהם לטובת הגברים, (עד שלא יהיה שיוויון מלא – לא משנים כלום) וכך לא יזוז דבר אף פעם.

  4. אני מוכרחה להגיד שאין לי מושג מה אני חושבת על זה למרות שברור לי לגמרי מה אני מרגישה בקשר לזה….המשך יבוא 🙂

  5. אני לא מתייחס כרגע לקישור ולסוגיות החוק הזה אלא רק לתגובות כאן שהן מעניינות כבר, יש כנראה גברים חארות ויש נשים כאלה. אני מכיר ושמעתי על מקרים רבים יותר של נשים שמתנהגות במפתיע כמו שרונית כתבה, בצורה שערורייתית ונבזית, המשנות עורן, ולא בוחלות בכלום, די משתגעות. אני חושב שבאמת טובת הילד חשובה יותר מהכל. אני חושב שיש הרבה מאוד הפלייה לרעה של גברים בענייני גירושין המותירים אותם נאבקים ומתרסקים כלכלית ונהפכים לכספומטים מהלכים, שפופים, כשכל הרצון הוא לתת את מה שמגיע ולתת כמה שיותר, אך לא תמיד זה קל או אפשרי. לגבי החוק עצמו, אני חושב שהעניין האוטומטי הזה היה לא טוב, שזה אוטומטית אצל האם אבל גם אני מאמין שעוד אלמד ועוד אכתוב על כך.

  6. ריקי, קראתי את הכתבה שלך והפעם, באופן לא רגיל, אני לגמרי לא מסכים איתך, ויש לי קצת ניסיון עם גירושין. התמונה הזו שזהו יום שחור לנשים ושנשים מופלות לרעה, אינני רואה אותה, אני רואה תמונה די הפוכה. לכל אחד הזווית שלו אבל אני באמת מכיר מקרים רבים של גברים שמאוד מאויימים, מואשמים ונחלשים מהרבה בחינות בתהליכי גירושין, לא בגלל משהו שעשו, אלא בגלל האפשרויות הרבות המוענקות על פי החוק לנשים כדי להתנקם או סתם להתעלל בבעליהן לשעבר, ואינני מדבר כאן על המקרים האישיים שלי שלא כללו מלחמות, ריבים נוראיים ושערוריות קיצוניות.

  7. נקודת המוצא של הגבר היא הרבה יותר גבוהה. בכל מקרה, אני חושבת, כפי שכתבתי בעבר אצל ריקי, שצריך לשנות את המציאות בשטח לפני שמשנים את החוק, והמציאות בשטח (בגינות הציבוריות, בגנים) היא שמשעה ארבע מרבית הנושאים בעול הן נשים.

  8. (מבלי להתייחס לצדק או אי הצדק בשאלה המשפטית, שבה אני לא מבין) מובן שיש מקרים בהם גברים מופלים לרעה בתהליך הגירושין, אולם ככל הידוע לי הטענה בדבר התרסקות כלכלית אינה נכונה. מחקרים מראים שזמן השיקום הכלכלי של גברים ונשים גרושים שונה, כאשר ברוב המקרים גברים מצליחים לעמוד על הרגליים תוך שנה-שנתיים, בעוד נשים ללא גב כלכלי משפחתי נדרשות להרבה יותר זמן.

  9. לפני שמתחתנים, כדאי לחשוב ממי צריך להתגרש.

    המקרים הפרטיים כל כך שונים מהחוק היבש, והדמויות הן בסופו של דבר אלו שחורצות גורלות.

  10. כולכם מדברים על כסף ומזונות ונקמה, אבל מה עם טובת הילד? השינויים אכן טובים לילדים, לעתים עדיף שהילד יישאר אצל האב ולעתים אצל האם. מה שבטוח, עדיף שההחלטה לא תצדד באם באופן אוטומטי.

  11. ושרון, ותוהה.
    אני נגד מלחמות, נקמנות, התעללות משני הצדדים. לצערי, הכרתי הרבה יותר מקרים שבהם בעלים לשעבר נהגו באופן מחפיר, מזוויע בנשים שהיו איתן והולידו להם ילדים. חלק מהיחס עבר גם אל הילדים. והם הולידו ילדים חדשים וקצת שכחו מהישנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *